welkom OP DE OFFICIELE WEBSITE VAN CONNEMARA PONY

    

LRV Brabant neemt volledige top drie KBC Dream Team Cup voor hun rekening met Connemarapony in de equipe

Omen Castri 2019 web

 

 
De KBC Dreamteam Cup is voor veel ponyruiters het absolute hoogtepunt van het jaar. Ze vormen een team met topruiters met een LRV-band/verleden. In een formule ‘landenprijs’ springen ze naar eeuwige roem. In een spannende wedstrijd ging de zege naar team 34 Victory (LRV Opwijk).

 

Daarvoor zorgden PieterJan Sarens met Fitaya, Luca Moens met Omen Castri, Lauren Blommaert met Canda en nationaal LRV-Outdoorkampioen Jeroen Geerts met Japrilli VH.

 

Luca Moens reed dus de schimmel connemarapony Omen Castri. Omen had voor deze wedstrijd ook al meegelopen in JM masters 1M waar hij jammer genoeg een licht foutje maakte op de laatste hindernis, maar toch nog 15de werd. Zoniet zou hij daar vijfde zijn geweest.

 

Omen Castri: TC CRACKER x TABRAGH – Fokker: Nadine Mollekens

 

 

Nationale Connemara Show

 Onze nationale show had plaats in Wambeek bij de sporthal Vanderhasselt waar ook  BWP prijskamp van het gewest Wambeek werd gehouden. De Ierse Joe MacNamara was overgevlogen om onze Belgische jury bij te staan. 2 nieuwe merries werden geïnspecteerd en mochten toetreden tot ons stamboek. Daarna gingen de goedgekeurde hengsten van start met Dzeus Melody v. Cocum Thunder Boy op kop. Deze rastypische hengst heeft een sterke constitutie en uitmuntende gangen. Hij werd gevolgd door de jonge Tibi Castri v. Goliath van de Groenweg, een meer sportieve hengst, die zich later op de dag onder het zadel met zijn gelegenheidsruiter uitstekend toonde en liet zien dat hij  heel wat in zijn mars heeft. Het veulenkampioenschap werd gewonnen met een 1ste premie,  door de bruine Acadia Mount v. Carraig Thunder, een fors merrieveulen met goed beenwerk. Deze werd gevolgd door de lichtvoetige Athena Castri v. Goliath van de Groenweg, volle zus van Tibi Castri. Bij de merries van 4 jaar en ouder was het de bruine Ox View Heather v. Moy Hazy Cove die uitblonk met haar sterke body en type. Algemeen Aveve kampioen werd Dzeus Melody v Cocum Thunder Boy.

 

De uitslag


---------------------------------------------------------------------


De Connemara pony heeft zijn oorsprong aan de westkust van Ierland. Hij heeft een schofthoogte tussen 1,28 en 1,48 m. Omwille van zijn grootte en zijn aangenaam temperament is hij erg geliefd als rijpony voor grotere kinderen en volwassenen.

Dit wereldbekende ponyras ontstond in een ruige bergachtige streek, Connemara genaamd. In deze ruwe omgeving aan de Ierse westkust heeft het ras robuustheid, atletisch vermogen en ongeëvenaarde springkwaliteiten ontwikkeld. De sporen van de Connemara pony gaan zo’n 2500 jaar terug, toen Keltische strijders hun valkgekleurde pony’s meebrachten naar het Ierse eiland en hen gebruikten om oorlogsmateriaal en rijtuigen te trekken langs stranden en riviervlakten in hun nieuwe thuisland.

De legende leert verder dat toen de Spaanse Armada in de 16e eeuw voor de kust van Connemara tot zinken kwam, de paarden van het schip naar de kust zwommen en zich vermengden met de inheemse pony’s die vrij in de bergen liepen. Ze moesten leven van de arme vegetatie en leren overleven in deze onherbergzame ruige omgeving waar één verkeerde pas fataal kon aflopen.

Vaak dreven de plaatselijke boeren de wilde pony’s uit de bergen bijeen om er enkele te vangen en te temmen. Meestal verkozen ze een merrie waarmee ze jaarlijks een veulen konden fokken. Dat kon verkocht worden en verschafte een inkomen voor voedsel voor de lange donkere winter.

 

Nieuws:

 

Romeo vd Groenweg nationaal kampioen jonge pony’s

 

Vier van de 13 6-jarige D-pony's sprongen naar een barrageplaats op de SBB Finale voor Jonge Pony’s georganiseerd door LRV Olmen.  In die barrage was Linde Van Boxstael de snelste foutloze. Ze pakte de nationale titel met de voor Connemara goedgekeurde hengst Romeo van de Groenweg. Romeo is een zoon van Dexter Leam Pondi uit een Cosheen Finn-moeder. De fokker is Marcel Cosyns.

 

 

In de springklasse 5J D ging de winst naar Jonas Van Dijck & de Connemarapony Santa Maria Optima (Goliath Van De Groenweg X Dexter Leam Pondi – Fokker: Dries Sebrechts).

 

 

romeo vd groenweg WBE

 

 


Linde Van Boxstael & Landgraf van de Groenweg Belgisch Kampioen Eventing Pony’s! 

 

In het Waalse Marchin stond het voorbije weekend het Belgisch Kampioenschap Eventing Pony’s op het programma.
De Brabantse amazone Linde Van Boxstael nam met de Connemarapony Landgraf vd Groenweg meteen de leiding na de dressuur. Na de jumping stonden ze derde. Dankzij een sterke cross country stevenden ze terug op de leiderspositie af en pakten de overwinning. Landgraf is een zoon van Conor Mac Nessa X Coosheen Finn, hij is de volle broer van Goliath vd Groenweg. Beiden werden gefokt door Marcel Cosyns.

landgraf vd groenweg klein site


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

  

 

 CUUmami castri WEB KL

  

 

 

Goliath SITE KLEIN Van Gorp M-AZEL18M4759 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

irish boy SITE De Witte S-MIND17KVS0244

 

 

CONNEMARAWANDELING TE AALTER

 

       OP ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018

 

 

Beste Ruiters en Menners,

 

Wij zijn blij jullie op onze herfstwandeling te kunnen uitnodigen.

 

De rit van ongeveer 25 km loopt in de bosrijke omgeving van Aalter.

Wij vertrekken  tussen 10 en 11 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na aankomst kunnen jullie genieten van een barbecue.

Graag inschrijven per mail voor 17 september.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groeten.

 

Anne Storme

09/374 36 11 - 0475 /43 64 04

Schoonberg 15 - 9880 Aalter

 

Iedere deelnemer dient verzekerd te zijn voor B.A. tegenover derden.

Organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.