welkom OP DE OFFICIELE WEBSITE VAN CONNEMARA PONY

 

Nationale Manifestatie Connemara: 20 juli 2019

Locatie: Sportstal Vanderhasselt, Wambeek

Klik hier voor de uitnodiging, alle info, programma, inschrijfformulier

Klik hier voor de cataloog


De Connemara pony heeft zijn oorsprong aan de westkust van Ierland. Hij heeft een schofthoogte tussen 1,28 en 1,48 m. Omwille van zijn grootte en zijn aangenaam temperament is hij erg geliefd als rijpony voor grotere kinderen en volwassenen.

Dit wereldbekende ponyras ontstond in een ruige bergachtige streek, Connemara genaamd. In deze ruwe omgeving aan de Ierse westkust heeft het ras robuustheid, atletisch vermogen en ongeëvenaarde springkwaliteiten ontwikkeld. De sporen van de Connemara pony gaan zo’n 2500 jaar terug, toen Keltische strijders hun valkgekleurde pony’s meebrachten naar het Ierse eiland en hen gebruikten om oorlogsmateriaal en rijtuigen te trekken langs stranden en riviervlakten in hun nieuwe thuisland.

De legende leert verder dat toen de Spaanse Armada in de 16e eeuw voor de kust van Connemara tot zinken kwam, de paarden van het schip naar de kust zwommen en zich vermengden met de inheemse pony’s die vrij in de bergen liepen. Ze moesten leven van de arme vegetatie en leren overleven in deze onherbergzame ruige omgeving waar één verkeerde pas fataal kon aflopen.

Vaak dreven de plaatselijke boeren de wilde pony’s uit de bergen bijeen om er enkele te vangen en te temmen. Meestal verkozen ze een merrie waarmee ze jaarlijks een veulen konden fokken. Dat kon verkocht worden en verschafte een inkomen voor voedsel voor de lange donkere winter.

 

Nieuws:

 

Romeo vd Groenweg nationaal kampioen jonge pony’s

 

Vier van de 13 6-jarige D-pony's sprongen naar een barrageplaats op de SBB Finale voor Jonge Pony’s georganiseerd door LRV Olmen.  In die barrage was Linde Van Boxstael de snelste foutloze. Ze pakte de nationale titel met de voor Connemara goedgekeurde hengst Romeo van de Groenweg. Romeo is een zoon van Dexter Leam Pondi uit een Cosheen Finn-moeder. De fokker is Marcel Cosyns.

 

 

In de springklasse 5J D ging de winst naar Jonas Van Dijck & de Connemarapony Santa Maria Optima (Goliath Van De Groenweg X Dexter Leam Pondi – Fokker: Dries Sebrechts).

 

 

romeo vd groenweg WBE

 

 


Linde Van Boxstael & Landgraf van de Groenweg Belgisch Kampioen Eventing Pony’s! 

 

In het Waalse Marchin stond het voorbije weekend het Belgisch Kampioenschap Eventing Pony’s op het programma.
De Brabantse amazone Linde Van Boxstael nam met de Connemarapony Landgraf vd Groenweg meteen de leiding na de dressuur. Na de jumping stonden ze derde. Dankzij een sterke cross country stevenden ze terug op de leiderspositie af en pakten de overwinning. Landgraf is een zoon van Conor Mac Nessa X Coosheen Finn, hij is de volle broer van Goliath vd Groenweg. Beiden werden gefokt door Marcel Cosyns.

landgraf vd groenweg klein site


 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling:

Maandag 10 juni

 

 

9u30 => 16u30

 

schoonberg 15 te Aalter

 

 

 

Beste ruiters en menners van Connemara pony's,

 

 

 

Wij nodigen jullie graag uit voor een lange wandeling van +- 25 km  in de mooie streek vaan Aalter.

 

 

 

Vertrek tussen 10 en 11 uur in de voormiddag. Als afsluiting nodigen we jullie ui, bij mooi weer,  voor een gezellige Barbecue.

 

 

 

Gratis Inschrijving via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gratis onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

 

 

Iedere deelnemer dient in orde te zijn met zijn verzekering. De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

 

 

 


De Connemara's alweer van de partij op Flanders Horse Expo met een mooie show!

 

Zaterdag 23 februari waren de Connemara's aanwezig in Gent voor een demonstratie.

 

Eerst kon het publiek de pony's onder het zadel zien. Er werden ook wat mooie sprongen gemaakt.

 

Daarna kwam Erwin Veranneman met zijn zeer indrukwekkend 4-span in de piste. Deze pony's showden een mooi geheel en bewogen soepel in de piste met veel chique.

 

De veelzijdigheid van de Connemara's werd in Gent nogmaals bewezen!

web1

 

 

 

 


web2

web3
web4


web5web6


web7
web8
web9

web10
web11


HROV Gent: Linde Van Boxstael presteert met haar Connemara’s

 

Op de slotdag van de HROV competitie in Gent waren er zaterdag verschillende proeven voor pony's. Het hoofdnummer bij de pony's was een 1 meter rubriek. Daarin toonde Linde Van Boxstael haar kwaliteiten door zich met drie pony's in de top zes te klasseren. Allen komen ze uit de fokkerij van Marcel Cosyns. Winnen deed ze met Nina van de Groenweg. Nina is een 10-jarige Connemaramerrie uit CONOR MAC NESSA x COOSHEEN FINN.

 

Linde werd ook nog vijfde met de voor Connemara goedgekeurde hengst Romeo van de Groenweg, een DEXTER LEAM PONDI  x COOSHEEN FINN.

 

Met Landgraf van de Groenweg sprong ze naar een zesde plaats. Landgraf is een zoon van CONOR MAC NESSA x COOSHEEN FINN.

 

Hebe De Maeyer en Jumper klasseerden zich op de tweede plaats. Voor Vic De Plecker en Orchid's Anucia was er een derde plaats. Beau Neirynck en Kantjes Pasquimel zagen we terug op de vierde plaats.

 

Auteur: Kristof De Pauw

  linde van boxtael site

 

 

 

 

Nationale Connemarashow 2019

Zaterdag 20 juli

Sportstal Vanderhasselt, Wambeek

 

 

Uitslagen Nationale Connemarashow

13 oktober - De Moervelden (Broechem)

Klik hier voor alle uitslagen

 

Connemarapony’s deden het uitstekend op het Europees Kampioenschap voor pony’s!

 

Goliath vd Groenweg & Joe de la Grivardry

 

In de eventing was het Joe de la Grivardry die hoge toppen scheerde. Onder het zadel van Bo Goeman behaalde deze Aston Du Langwater X Viking De La Dive slechts 56,50 strafpunten en werd zo knap 24ste. Joe werd gefokt door Damien Ribaucourt.

 

In de jumping finishte Marthe Van Gorp met Goliath van de Groenweg in de individuele kwalificatieronde net buiten de tijd en kreeg 1 strafpunt voor tijd aangerekend (19de plaats). In de finale werd het duo mooi 18de. Goliath is een goedgekeurde hengst van Conor Mac Nessa X Coosheen Finn van fokker Marcel Cosyns.

 

Klik hier voor meer uitslagen

 

 


 

“Het aangepast Connemarapony stamboek”

 

Connemarapony België heeft een nieuw algemeen reglement wat betreft het registreren. Klik hier voor “Het aangepast Connemarapony stamboek


 Goliath vd Groenweg springt uitstekend in Loenhout!

 

In Loenhout vond een druk bezette manche van de Gouden Laars plaats. Op zaterdag verzamelden de ponycombinaties zich voor de verschillende rubrieken. In de hoogste rubriek werden de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.20m. Seppe Wouters hield er de concurrentie achter zich met Erica (v. Definitief). Slechts vier combinaties hielden het ook in de barrage foutloos.

 

Wouters en de 11-jarige merrie klokten foutloos af in 35,77 seconden en bleven zo voor op Malin Bollen met Cavalor’s Mona Lies 12 (v. Mentor). Marthe Van Gorp vervolledigde het podium in het zadel van de goedgekeurde Connemarahengst, Goliath Van De Groenweg. Goliath is een zoon van Conor Mac Nessa X Coosheen Finn en werd gefokt door Marcel Cosyns.

 

Bron: Equnews 

 

Informatie over de erfelijke hoefaandoening HWSD
https://connemarahwsd.wordpress.com/

 


Nieuwe voorwaarde voor de kandidaat dekhengst :
De inschrijving voor de keuring kan aanvaard worden van raszuivere Connemara hengsten van 3 jaar of ouder op het ogenblik van de keuring, die ingeschreven zijn:
of: in het veulenboek van het Belgisch Connemara Pony Stamboek,
of: in het veulenboek van een erkend Connemara Pony Stamboek

home1

 

 

 

 

 

 

home2

Goliath SITE KLEIN Van Gorp M-AZEL18M4759 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

irish boy SITE De Witte S-MIND17KVS0244

 

 

CONNEMARAWANDELING TE AALTER

 

       OP ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018

 

 

Beste Ruiters en Menners,

 

Wij zijn blij jullie op onze herfstwandeling te kunnen uitnodigen.

 

De rit van ongeveer 25 km loopt in de bosrijke omgeving van Aalter.

Wij vertrekken  tussen 10 en 11 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na aankomst kunnen jullie genieten van een barbecue.

Graag inschrijven per mail voor 17 september.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groeten.

 

Anne Storme

09/374 36 11 - 0475 /43 64 04

Schoonberg 15 - 9880 Aalter

 

Iedere deelnemer dient verzekerd te zijn voor B.A. tegenover derden.

Organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.